måndag 29 september 2008

Klassisk Pottebo-scen lockar besökare

För 22:a året i rad hölls i veckan "The Annual Pottebo Dynamite Band Paraphernalia Exchange Convention Swap Meet" i Östra Mölndal. Mötet hölls en samlingslokal känd för att ha härbärgerat Pottebos första stapplande steg in på rock-scenen och som vanligt var prislappen för deltagande astronomisk.
Hur mycket är en hemlighet.
Och måste så vara, enligt en av de ansvariga arrangörerna.
- Vi föredrar alltid att inte offentligt diskutera pris, prislappar eller kostnader, säger en samlare av Pottebo-artefakter, som av försäkringsskäl föredrar att vara anonym.
Under de timmar då de allra hårdaste hardcore-fansen i Pottebos spår träffas, köps och säljs för miljonbelopp.
Så också i år.
De lösöron som bars av Ulf "Wöffe" Andersson under en legendarisk spelning i Göteborg 1982 lär till exempel ha bytt ägare för omkring 2 500 000 Euro.
Bara en miljon Euro mindre betalades för en kassettkopia av originalinspelningen av "Längtans Lakej", en bandkassett som under hela mötet bevakats av inhyrda vakter från ett internationellt säkerhetsbolag.
Det exakta värdet på försäljningarna är svåruppskattat, men den stenhårda sekretessen förklaras av en vilja att hålla de stora auktionshusen utanför handeln med Pottebo-prylar. Det är sedan länge känt att både Christies, Sothebys och Bukowskis i Stockholm har gjort fientliga bud för att få in en fot i de lukrativa affärerna.
Mötet upplöstes senare i all diskretion

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänk om man vetat detta för 25 år sedan, den där "Becksmobilen" eller Älgens päls, just sådana saker.
Man hade varit rik som ett troll om man förstått att ta till vara på grejorna, för killarna i bandet hade ju just noll koll på sådant

Johan "Mellis"