onsdag 17 september 2008

Pottebo släpper sponsor-avtal

Många var kallade - få blev utvalda. Ungefär så kan man sammanfatta innehållet i det pressmeddelande som Pottebo-lägret igår släppte via de internationella nyhetsbyråerna


Det handlar om sponsorer och kontrakt. Och stora pengar.
Pottebo.blogspot.com väljer här att återge det korta pressmeddelande i sin helhet;

”The following contract regarding Pottebo Dynamite Bands future musical sponsorship and business endorsements has been settled today - as follows;

Pottebo Dynamite Band will play, support and endorse the following great products;

Thiny Thom The Guitarplayer – many guitars, some of them black - with skulls.
The Boogieman – Fender Telecasters. Only.
The Bassman – Squier Bass guitars. Or any bass guitar.
The Frontman – electric guitar of unknown origin. And amplifier.
The Jevelbergdrummer – vintage red Pearl custom drum kit.
No other endorsements.
And anything connected to Becks beer will not ever be supported by Pottebo.

Östra Mölndal, as of date.”

Det ekonomiska värdet av uppgörelsen bedöms handla om miljontals dollar, något som blev tydligt då Nasdaq-börsen i New York stängde handeln sent i går. Rusiga dollarstinna börsmäklare konstaterade en kursuppgång på tolv procent under de timmar handeln pågick efter att Pottebos pressrelease nått nyhetsredaktionerna.
Nasdaq-börsen noterar bland annat aktierna i både Squier och Fender-koncernerna och moderbolaget bakom Pearls trumtillverkning.
För att stoppa väntade spekulationer i varumärket släppte Pottebos produktionsbolag samtidigt en ”Limited Edition T-Shirt Special Extravaganza”, en numrerad serie handsydda t-shirts i utvalda material.
Samtliga exemplar är unika, tryckta manuellt, med färgsättningar som laserkodats för att omöjliggöra kopiering. Ett särskilt nanobaserat chip, invävt i materialet, gör också varje t-shirt spårbar via det militära GPS-nät som används av amerikanska försvaret. Tekniken har tidigare endast använts i samband med NASA:s rymdfärjeprogram och anses vara den yttersta formen av spjutspetsteknologi i jakten på olagliga varumärkesintrång.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Var köper man t-tröjorna som vi säger i Mölndal??????????

Anonym sa...

Mossan sa att hon sett dom hos Dahlbjörks??

Anonym sa...

jag vill också ha en snygg t-tröja till festen

Svenberg sa...

Nu börjar det bli mycket märkligt.
Under den dagliga dos av internetanvändande som tillåts under arbetstid har undertecknad hittat andra t-shirts med motiv på Pottebo Dynamite som cirkulerar på nätet...

Frågan är huruvida Pottebo Dynamite (nedan nämnt PD) har valt att trycka upp tröjor i flera olika upplagor för att skapa förvirring blandat med försäljning vilket troligen skulle resultera i en större profit åt de musikaliska genierna från Kikås, eller om det helt enkelt är så att efterfrågan på PD t-shirts har varit större än tillgången och att detta har gjort att marknaden nu startat en egen tillverkning.

Vi får hoppas att samtliga ventilationstrummor går för högtryck samt att portabla luftkonditioneringsmaskiner delas ut vid entrén den 4 oktober. För det kommer bli väldigt varmt med så många t-shirts på sig på en och samma gång.

Har även hittat t-shirts med motiv på förbandet som spelar under kvällen, vilket innebär att vi antagligen kommer att få se en uppsjö av olika motiv på t-shirtarna under spelningen.

På bifogad internetadress visas smygtagna bilder på de t-shirts som marknadsförs flitigt på NK Trend samt på Harrod's i London.

http://svenberg.blogspot.com/2008/09/official-merchandise-store.html

Anonym sa...

Hur kan han "swemberg" ha färg på sej ?
Grym sida du hade f.ö.
men e de samma t-skjorta med 2 sidor eller e de 2-pack ?

o hur fick du färg på ditt inlägg ?

T-nikke

Svenberg sa...

Ärade T-nikke,
bilderna på de t-shirts som visas på sidan jag länkade till är tagna framifrån och följaktligen är det alltså två separata t-shirts.

Har inte undersökt huruvida det finns någon t-shirt med tryck på båda fram- och baksidan, men om detta finns skulle de troligen vara framtagna åt Janus.

Enligt de uppgifter jag fått ta del av så säljs dessa t-shirts i tidigare nämnda butiker endast i 1-pack med antingen PD eller TC som motiv på framsidan. Men undertecknad har särskilda kontakter på inköpsavdelningen på ett av de större modehusen i New York och kan därför få fram ett bra pris på ett större parti av dessa plagg.

Har allvarliga funderingar på att köpa mig dessa två t-shirts och ta på mig bägge två under kvällen. När förbandet sedan har spelat klart kan man ta av sig den översta och är således klädd för huvudnumret under kvällen.

Vad du menar med färg på inlägget har jag ingen aning om, men om du slutar se allting i svart eller vitt så kanske det blir bättre.

Anonym sa...

Ditt namn är i BLUES-BLÅTT
smartis !
det är så jag menar, förresten så ser jag allt i rosa skimmer fram till den 4/10
siffrorna 4 10 är också första publiksiffran när PDB spelade på Möllan om du inte visste...
och vet du vad som händer om man
mulitiplicerar 410 med PDB:s siffror ? Jo man loggas u

Svenberg sa...

Den blåa färgen på namnet får endast man om man är man betrodd utgivare av material på internet genom FRA.

menar du förresten publiksiffran 410 eller 4 10? var du såpass glad den kvällen att du uppskattade publiksiffran till mellan 4 och 10 personer, eller hur menar du?

Anonym sa...

Smartis, försök räkna ut 4 till 10
så får du se vad som händer...
då kanske dom kommer och hämtar dig

mr.Anderson/matrix