torsdag 17 april 2008

Okänd Pottebo-bild skapar oro

Pottebos härliga 80-tal- Bilden kan komma från en hittills tidigare okänd repetition 1985 – men den kan lika gärna vara en fejk. Just nu kan man tjäna pengar på allting Pottebo.
Det säger Pottebo-experten och Kikås-veteranen Per Varko, sedan ett fotografi av bandet i en något annorlunda uppsättning dykt upp på internet.
Som mycket annat kring det skandalomsusade bandet är bilden svårfångad.
- Den kan också härstamma från en period i mitten av 80-talet då vi vet att Ulf och Patrik frestades av det ockulta. Omgivningen ser ut att vara en krypta eller gravkammare och den långhåriga killen ser helt galen ut, kanske till och med levande död. Jag anar också att någon klippts bort till höger i motivet, säger Per Varko och tillägger att han behöver studera bilden på nära håll för att fullt ut kunna skapa klarhet i vem och vilka som avbildats.
Per Varko lägger i dagarna fram sin avhandling om Pottebo vid sociologiska institutionen på Göteborgs Universitet. Med titeln ”Pottebo – Det var vi - en studie i en Kikås-generations uppgång och fall” hoppas han en gång för alla kunna stänga dörren kring de rykten om svart magi, droger, sexuella undergångsriter och sydstatsrock som sedan 70-talet befläckat det tidigare så idylliska Östra Mölndal.
Och Per Varko välkomnar inte den Pottebo-comeback det ryktas om.
- Nej, för fan, säger han och skälver till.
- Jag vet folk som fortfarande medicinerar för att bli kvitt de hårda åren på Ryet. Det absolut bästa vore om det bandet fick vila i frid.

1 kommentar:

Anonym sa...

Han i mitten måste vara självaste
Madman, ja e nästan säker...
Tror att han handplockades från ett sk."enerbackeband" främst pga.
schysst o farlig attityd.

Men... WEM WET det kan också vara
någon annan lyckosökare...