söndag 30 mars 2008

Pottebo-källa förnekar återförening

En talesman för Pottebo Dynamite Band förnekar nu att bandet är på väg mot återförening.
- ­Det finns inga som helst sådana planer. Det är bara snack och önsketänkande alltihop, säger Patrik ”Bubben” Karlsson, gitarrist och frontfigur i det en gång legendariska boogiebandet från Östra Mölndal.

Ryktesspridningen kring en eventuell återförening har pågått av och till sedan bandmedlemmarna gick skilda vägar under tidigt 80-tal. Under de senaste månaderna har någonting hänt som drivit upp temperaturen på mytbildningen runt bandet.
Uppgifter har sipprat ut om att bandet förbereder någon form av comeback och vid minst två tillfällen ska bandet haft repetitionslokaler bokade och klara. Mystiken om varför dessa repetitioner ställdes in är tät.
Källor med insyn i Östra Mölndals musikliv hävdar att Pottebo planerar ett ”surprise-gig”, en mindre spelning i klubbformat.

Patrik ”Bubben” Karlsson vägrar att kommentera.
- Jag kan inte säga någonting om detta. Annat än att varför skulle vi repetera? Vad skulle vara vitsen med det? Och var skulle vi spela? Va? Va?, säger han, hårt ansatt av journalisternas frågor.
Enligt vad som hävdas i olika Pottebo-forum på internet så ska dock Patrik ”Bubben” Karlsson under de senaste veckorna ha köpt flera tuber vitt teatersmink. I cyberrymden går spekulationerna höga. Teatersminket kan vara ett tecken på att bandet i förlängningen ser möjligheterna av en längre turné. Patrik Karlsson, som gjort en lysande politisk karriär sedan bandet splittrades, vägrar dock envist att svara på ytterligare frågor.

Inga kommentarer: